Sildenafil

Erectiestoornissen zijn een veelvoorkomend probleem dat mannen van alle leeftijden treft. Gelukkig heeft de medische wetenschap in de afgelopen decennia enorme vooruitgang geboekt op het gebied van erectiemiddelen. Een van de meest bekende en effectieve werkzame stoffen in deze geneesmiddelen is sildenafil. In deze blog zullen we dieper ingaan op sildenafil, de manier waarop het werkt en de voordelen die het biedt voor mannen die lijden aan erectiestoornissen.

Wat is sildenafil

Sildenafil is een geneesmiddel dat behoort tot een klasse van medicijnen die fosfodiësterase type 5 (PDE5)-remmers worden genoemd. Het werd oorspronkelijk ontwikkeld als een behandeling voor hoge bloeddruk, maar tijdens klinische onderzoeken werd ontdekt dat het ook een opvallend effect had op het bevorderen van de erectie bij mannen. Sindsdien wordt sildenafil veelvuldig gebruikt als werkzame stof in erectiemiddelen, zoals viagra en kamagra pillen.

Hoe werkt sildenafil?

Om te begrijpen hoe sildenafil werkt, moeten we eerst een kijkje nemen in het fysiologische proces dat leidt tot een erectie. Bij seksuele stimulatie komt er stikstofmonoxide (NO) vrij in de penis. NO zorgt ervoor dat een enzym genaamd guanylaatcyclase wordt geactiveerd, wat op zijn beurt resulteert in de verhoogde productie van cyclisch guanosinemonofosfaat (cGMP). cGMP ontspant de spieren rondom de bloedvaten in de penis, waardoor er meer bloed naar de zwellichamen kan stromen en een erectie kan ontstaan.

Bij mannen met erectiestoornissen wordt het enzym PDE5 te snel geactiveerd, waardoor cGMP wordt afgebroken voordat het zijn volledige werking kan doen. Sildenafil remt de werking van PDE5, waardoor de afbraak van cGMP wordt vertraagd en de erectie langer kan aanhouden. Dit betekent dat sildenafil mannen met erectiestoornissen kan helpen om een bevredigende erectie te krijgen en te behouden.

Voordelen van sildenafil

Effectiviteit

Sildenafil is klinisch bewezen als een effectieve behandeling voor erectiestoornissen. Het heeft een succespercentage van ongeveer 70-85% en heeft veel mannen geholpen om hun seksuele functie te herstellen.

Snelheid van werking

Sildenafil heeft doorgaans een snelwerkend effect, waarbij de meeste mannen binnen 30-60 minuten na inname een verbeterde erectie ervaren. Dit maakt het een handige optie voor spontane seksuele activiteit.

Veiligheid

Over het algemeen is sildenafil veilig in gebruik, mits voorgeschreven door een arts en volgens de juiste instructies wordt ingenomen. Zoals bij elk geneesmiddel kunnen er bijwerkingen optreden, maar deze

Shopping Cart